Läs Bloks intervju med A house eventkreatör Franco Dusant

maj 26th 2020

Det händer saker i den brutalistiska gråa byggnaden på Östermalmsgatan. Sedan arkitekturskolan lämnade lokalerna 2015 har A house steg för steg växt in i betonghuset. Hittills har Akademiska Hus investerat mer än 240 miljoner i den 12 000 kvadratmeter stora byggnaden där över 600 personer dagligen rör sig.

I dag sitter bland andra start-ups från Handelshögskolan, Youtube-nätverket Splay och affärsinkubatorn Sting i huset. Populära caféet MR Cake är alltid fullt och snart öppnar ett nytt ölbryggeri och restaurang: Omaka.

Vi träffade A house eventkreatör Franco Dusant för att veta mer om ett av Östermalms mest spännande projekt.

Hej Franco! Berätta lite om dig själv.

– Kommer från en restaurangbakgrund och är utbildad sommelier. Drev en restaurang åt några otroligt duktiga krögare på Söder vilket gav mig mersmak att utvecklas i det kreativa.

”ni vet inte vem jag är – kontaktat fel kille”

Hade en omättad känsla och började producera event. Alltid trott att detta bara var för att stilla en hunger och få utlopp för kreativitet. Det ledde till att jag blev kontaktad av A house innan årsskiftet och tillfrågad om jag tillsammans med dem ville skapa en ny arbetstitel – eventkreatör. Sågs och tänkte först ”ni vet inte vem jag är – kontaktat fel kille”. Men de såg någonting hos mig och tror på något vi kan göra ihop.

– Och nu håller vi på att skräddarsy något som kommer bli asfett. Har mitt drömjobb. Utlopp för min kreativitet med alla fantastiska medlemmar i detta häftiga hus. Nästan jobbigt, jag vill göra allt.

Read more