Idag öppnar A house cowork i Slaktis

Ny destination med fokus på design, dryck, mat och musik

februari 1st 2024

Idag öppnar coworkingaktören A house sin tredje destination, Börshuset i Slakthusområdet. Här erbjuds coworking och programverksamhet för företag och frilansare inom de kreativa nischerna design, dryck, mat och musik.

På A house Börshuset, med en yta om 3 000 kvm, finns privata kontorsrum för upp till 35 personer, fasta skrivbord i workclub, flexibla lobbyplatser, mötesrum och eventlokaler. Medlemskapet ger tillgång till A house nätverk av andra medlemsföretag och frilansare inom de kreativa näringarna och här erbjuds ekologiskt kaffe, frukost och programverksamhet.

A house vänder sig mot kreativa verksamheter och det gäller även i Slaktis. Först ut som hyresgäst i Börshuset är Bocuse d’Or Team Sweden med ett träningskök identiskt med dem som används under EM och VM.

Börshuset uppfördes 1912 och ritades av arkitekten Gustaf Wickman, som även ritat Sturebadet och andra ikonbyggnader i Slakthusområdet. Här har det funnits bland annat börs för kreaturshandel, restaurang, bank, post- och telegrafstation. Byggnaden innehöll även hotellrum och bostäder för restaurangpersonalen. Börssalen var avsedd för kreaturshandel och är med sin dubbla takhöjd och 140 kvm det största rummet i byggnaden. Under renoveringen har fina takmålningar hittats i börssalen som varsamt restaurerats.

– Stor hänsyn har tagits till både platsens och byggnadens historia. Vi har samarbetat med Jenny Askenfors på Bofink Design Studio som konceptualiserat gestaltningen och skapat en interiör på temat ”köttig jugend”, en flört med husets tidsenliga jugendinfluenser. Möblerna är framför allt vintage, bevarade från huset eller inköpta runtom i Europa – sourcade av Cristian Lind på Temporärt och Linnéa Salmén. Att vi i princip enbart inreder med vintage i våra gemensamma ytor på destinationerna är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, säger Johan Almquist, vd på A house.

Börshuset ingår i Atrium Ljungbergs bestånd i Slakthusområdet och är den första anläggningen tillsammans. A house planerar att öppna ytterligare destinationer kommande år, där Katarinahuset i Slussen är först ut senare i år.


För mer information, kontakta:

Johan Almquist, vd
[email protected], 070-568 70 52

Suzana Bossel, CCO
[email protected], 070-577 04 97

Read more