AMA with A house member Innocent Mugenga (swe)

april 14th 2020

Learnability / Levels


 
Innocent! Vad roligt att du ställer upp på pilotavsnittet av A house AMA! Hur är läget?
 
Hej, kul att få äran att inviga detta koncept! Jag mår bra under omständigheterna.

 
Q – Jag undrar vad Innocent har för utbildning och vad är din roll på Learnability?


A – Den senaste konventionella utbildningen jag gick var på Byggprogrammet av allt på Fredrik Bremersgymnasium i Haninge. Sedan dess har jag givetvis gått en massa kurser och utbildat mig på annat vis. Vilket också är grunden till Learnability som är plattformen jag grundat.

Q – Hej! Jag är också supernyfiken på Learnability! Berätta mer!


A – Learnability startades för mindre än 2 år sedan som en kommunikativ insats där vi vill utforska just framtidens utbildning. Det behövs ett nytt grepp kring utbildning där vi bättre tar tillvara på den diversifierade talang som finns där ute och där vi bättre utnyttjar överflödet av information som internet har givit oss. Förutom denna kommunikativa insats som utspelat sig i form av en podcast, så utforskar vi på Levels även hur vi kan skapa de verktygen som konkretiserar detta.
 
Q – I allt detta kaos så har en kreativitet expanderat, framförallt digitalt på många forum och kanaler. Hur ser du på den utvecklingen? 


A – Det är verkligen tragiska omständigheter vi befinner oss i just nu, men precis som du säger så ser vi en explosion av kreativitet. Jag skulle vilja koppla det till att många av oss verkligen får chansen att aktivera vår entreprenöriella sida. Entreprenörskap enkelt förklarat handlar just om att lösa ett problem eller behov, och det finns det gott om idag. Så vi drivs väl just nu att komma med kreativa entrepreniölla lösningar.

”många av oss får verkligen chansen att aktivera vår entreprenöriella sida”

Q – Har du någon ”Passion project”?


A – Vi har en kampanj på gång med Learnability i samarbete med en träningsaktör, där målet är att illustrera kopplingen mellan den fysiska och kognitiva processen av framsteg. Och för denna så kommer jag att gå in i stenhård träning 6 månader fram. Skulle anse att detta är ett passion projekt just nu. Har lärt mig att jag gärna gör för mycket och att mina passion projects därför bör vara kopplade till något jag redan gör.

Q – Vad är framtiden för kollektivet? Hur skapar vi starkare communities?


A – Vi hade en jättebra konversation om detta i podcasten igår och det är en väldigt svår fråga om hur vi skapar starkare communities. Mitt svar just nu skulle väl landa i att vi behöver connecta över ambition och intention, snarare position.Alltså att connecta på ett djupare plan. Kring vart vi vill snarare än vart vi befinner oss just nu.

”vi behöver connecta över ambition och intention”

Q – Vad är ditt bästa tips för No-panic under corona-tider? 


A – Jag tror jag är en rätt så no-panik-person. Försöker mata min optimism med information som backar det (utan för mycket bias såklart), och hålla mig till att tänka på det längre perspektivet. Blir nog lite PND i helgen också.
 
 
Q – Du jobbar mycket efter att lära och utveckla, jag har förstått att du jobbar mycket med strategic bets. Vad är det?


A – Strategic Bets är ett bra ramverk att använda vid utforskande av nya idéer. Man testar en större tes genom att lansera och testa delar av den. Det som gör det till ett Strategic Bet snarare än bara ett Bet är att man enkelt kan rulla tillbaka satsningen ifall det skulle visa sig att t.ex timingen är helt off. För startups är detta mer vanligt, men för större organisationer så kan det behövas att man tar in en extern aktör som har rätt kompetens men enkelt kan avvecklas vid behov. Om jag tar Learnability som ett konkret exempel, så var min intention från början att skapa ett EdTech-verktyg, men för att känna på marknaden och få input till min research så satte vi upp en podcast till att börja med.

Read more