Musiksverige samlas i A house Katarinahuset – öppnar den 2 september

Musiksverige samlas i A house Katarinahuset – öppnar den 2 september

juli 8th 2024

Medlemsklubben A house, känd för sina kreativa arbetsmiljöer på Östermalm, Gärdet och i Slakthusområdet, öppnar sin största satsning någonsin i Katarinahuset vid Slussen. 

Den nya etableringen erbjuder 600 arbetsplatser och blir bland annat hem åt musikbolagens branschorganisation Ifpi, som arrangerar Grammisgalan. Nu står det klart att den legendariska skivbutiken Pet Sounds flyttar in genom att öppna en musik- och vinbar i A house Katarinahuset.

Uppgifterna om att Pet Sounds ska öppna en ny bar, tolv år efter att gamla Pet Sounds Bar på Skånegatan stängdes, har tidigare läckt ut i flera medier. Men det har inte avslöjats var eller hur – förrän nu. Den nya baren öppnar samtidigt som A house Katarinahuset, den 2 september. 

“Sedan A house startades har vi alltid varit en del av kulturlivet och kreativa näringar, vilket skiljer oss från många andra ställen som bara erbjuder kontor. Att få bidra till att Pet Sounds Bar öppnar på nytt är något som vi är väldigt stolta över, att ha dem i våra lokaler är ett fantastiskt tillskott”, säger Johan Almquist, vd för A house. Almquist har bakgrund i musikbranschen: han har tidigare bland annat suttit i ledningen för Pophouse och arbetat på MTV. 

”Vi är otroligt glada över att kunna öppna baren igen. Vi har saknat den lika mycket som våra gamla gäster och butiksstammisar har gjort”, säger Niklas Berg, vd för Pet Sounds och tidigare restaurangchef för Pet Sounds Bar. Den här gången är det dock Johan Lindgren, vinkunnig skivbolagsprofil med bakgrund på Sony och Universal som tillsammans med skivbutiken kommer att driva baren. 

“Det här är en perfekt chans att kombinera vin och musik på riktigt. I den stora bristen på centralt belägna livescener i Stockholm som knyter ihop krog och musik har vi hittat det perfekta hemmet i A house Katarinahuset. Vi kommer att ha en gedigen vinlista, god öl, högkvalitativ mat, DJs, många livespelningar och musikquiz. Vi kommer ta oss an musik, dryck och mat med samma starka passion”, säger Johan Lindgren. 

Matkonceptet är internationellt med en varierad meny bestående av skaldjur, kött, fisk och sallader. Pet Sounds Bar kommer att servera vin och middag 16–00 tisdag till lördag. Man kommer även att ha öppet från 08 på vardagar och servera frukost och lunch. Lokalen har kapacitet för 150 personer, varav 70 sittplatser. 

Sedan tidigare driver A house bland annat sin verksamhet i före detta Arkitekturskolan på Östermalm och i Börshuset i Slakthusområdet som medlemsklubbar med coworking, program- och eventverksamhet. I alla sina etableringar arbetar A house för att brygga ihop arbetsplatser med kultur och kreativitet, samt mat och dryck. I nya A house Katarinahuset, en av de största satsningarna på community och coworking i Norden, kommer musikindustrins närvaro att vara stark, men också blandas med andra branscher. 

“När Slussen går från trafikplats till mötesplats blir Katarinahuset pulsådern i nya Slussen, där många människor kommer att arbeta. Det är en stor skillnad från tidigare, att nya Slussen blir en knutpunkt för det kreativa näringslivet”, säger Johan Almquist.

Read more