Katarinahuset, 2025-11-21

Möt Guillaume – ny köksmästare på Pet Sounds Bar!

INTERVJU MED GUILLAUME DEPLANCK

Pet Sounds Bar är den legendariska vin-, mat- och vinylbaren som återuppstod i A house Katarinahuset under 2024. De anställde nyligen en ny köksmästare – Guillaume Deplanck – som vi fick nöjet att träffa för att snacka mat och hur han har satt sin egen prägel på menyn.

Hej! Kan du berätta lite om din bakgrund – hur började din resa som kock?
– Min franska pappa drömde om att bli kock, men livet tog honom i en annan riktning. När han föreslog att jag skulle satsa på en kockkarriär så valde jag att följa den vägen. Det ledde till att jag började på Paul Bocuse-skolan i Lyon.

Vad var det som lockade dig att börja jobba på Pet Sounds Bar?
– Jag blev intresserad av tjänsten eftersom jag visste att jag skulle få fria händer att utveckla menyerna. Musiken är dessutom en viktig del av det här stället, och eftersom jag själv har ett stort intresse för musik kändes det som en perfekt match!

Vilka smaker eller tekniker inspirerar dig just nu?
– Jag lägger mycket tid och passion på smaker och tycker inte om genvägar. Bra mat får helt enkelt ta den tid den behöver. Så länge vi i köket smakar på allt och står bakom det vi gör, kan vi också servera det vi själva känner oss inspirerade av.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet – vilken skulle det vara?
– Marockanska lammtagine! Den kombinerar salt och sött, och har en fantastisk variation i både smak och konsistens.


Vilken mattrend är du mest trött på?

– Alkoholfria drycker till maten – jag tycker att ingenting kan ersätta ett gott vin till maten. Sen gör man som man vill såklart. Men jag är inte så trendkänslig!

Vad gillar du att göra du när du inte lagar mat?
– När jag inte lagar mat bakar jag gärna. Jag sjunger också mycket, vilket hjälper mig att släppa stress. Utöver det spelar jag badminton och träffar vänner. That’s it!

Som medlem på A house får du alltid 10% på Pet Sounds matmeny! De serverar både lunch och middag. Vi ses där!